Днес в Брюксел ще се проведат спешни консултации между здравните министри на

...
Днес в Брюксел ще се проведат спешни консултации между здравните министри на
Коментари Харесай

Здравните министри от ЕС на спешна среща в Брюксел заради коронавируса

Днес в Брюксел ще се проведат незабавни консултации между здравните министри на страните-членки на Евросъюза във връзка разпространяването на коронавирусът.

В четвъртък нови случаи на болестта бяха доказани във Англия, Германия и Италия, като общият им брой за Европа е над 30.  Говорител на италианското министерство на опазването на здравето оповести нощес, че италиански жител е дал позитивна проба за ковид. Tова е третият доказан случай в страната. Мъжът е бил един от 56 души, репатрирани предходната седмица от китайския град Ухан - епицентър на разпространяването на болестта. По последни данни от Китай смъртните случаи поради болестта към този момент са над 630. Заразените в международен мащаб са над 31 400 души.

Американският президент Доналд Тръмп е изразил убеденост, че Китай може да се оправи с разпространяването на коронавируса  в телефонен диалог с сътрудника си Си Дзинпин. Двамата са се съгласили страните им да продължат съдействието по казуса.

Лекарят в Китай, който първи опита да предизвести други лекари за новия ковид, е умрял в Ухан, откакто се е заразил от него, оповестиха китайски медии. Ли Уънлян, офталмолог и един от осмината изобличители, пробвали да предупредят други медици за ковид, само че охулен от локалната полиция за разпространяване на клюки. Ли е бил свикан от полицията, когато опитал да приказва за вируса в страната. След като инфектираните станали стотици, а доста бързо и хиляди, предишния месец, китайските управляващи предизвестиха локалните управници да не крият нищо, обвързвано с непознатия до момента ковид, а лекарят е получил опрощение.

Първото му известие за рисковата зараза е от 30 декември, в група за медици в приложението " Уичат " с предизвестие, че е добре да се носи защитно облекло, с цел да се избегне заразяване. Диагностициран е с ковид едвам на 30 януари, само че в мрежата " Уейбо " разказва по какъв начин на 10 януари стартира да кашля, ден по-късно подвига температура, а след още два дни е признат в болница.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР